Crocus Sativus

Op onze kwekerij produceren wij plantgoed van de crocus sativus, ook wel saffraan crocus genoemd.

De teelt en afzet

De crocus sativusbollen worden meestal afhankelijk van de weersomstandigheden in de tweede helft van september geplant.  Na opkomst begin oktober bloeit het gewas meestal tweede helft oktober, begin november. De saffraan wordt niet geoogst omdat de weersomstandigheden voor saffraan teelt niet optimaal zijn en omdat de arbeidskosten te hoog zijn.  Na de winter, wordt in de droge periodes het gewas regelmatig beregend. Door de beregening, goede klimatologische omstandigheden en een goede humusrijke grond zijn we in staat om een goede crocus sativus bol van hoogwaardige kwaliteit te telen. Eind juni, begin juli worden de crocus sativus bollen geoogst en klaar gemaakt voor verzending. Voor verzending worden de bollen gekeurd door de bloembollenkeuringsdienst. (www.bkd.eu)

 

Eerstejaarsbloei

Op verzoek van de klant kunnen we onze crocus sativus bollen een speciale behandeling geven, waardoor in het jaar van aanplant een hoog percentage bloei kan worden gegenereerd.

 

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u meer informatie of crocus sativus bollen bij ons kopen, stuur ons dan een mail via de contactpagina.